the european multiple choice identity project
  
  
VGN Congres 6 maart 2015. Rijksmuseum Amsterdam

‘Het is moeilijk te worden wie je bent’

Drs. Wim Kratsborn (directeur van To-Gather, schrijver, schilder, regisseur, componist en muzikant)
VGN Congres 6 maart 2015. Rijksmuseum Amsterdam

‘Ik ben mezelf niet of nooit geweest’ (ACDA en De Munnik)

Hoe kunnen jongeren leren om te worden wie ze zijn? Hoe kunnen kennis, inzicht en vaardigheden gehaald worden uit het verleden? Hoe kunnen ze vanuit hun eigen identiteit iets doen in het heden en toekomst? Het zijn heftige en complexe tijden, waarin allerlei goede en kwade machten op elkaar botsen. De gebeurtenissen in Parijs/Kopenhagen en de terroristische dreiging maken het des te urgenter om via het onderwijs te reageren en een tegenmacht te vormen. Het klinkt misschien cynisch, maar terroristen worden goed geschoold door leraren, die geloven in hun zaak. Daarbij worden digitale, actieve en creatieve leerstijlen gebruikt. Via clips en hiphop wordt hun boodschap op het internet verspreid.

Lees verder >